Субсидії, пенсії, електронне пенсійне посвідчення: Федоров розповів, що буде доступним у «Дії»

13:44, 20 сентября 2021
Які нові послуги будуть невдовзі доступні.
Субсидії, пенсії, електронне пенсійне посвідчення: Федоров розповів, що буде доступним у «Дії»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У «Дії» найближчим часом планують запустити багато нових послуг. Це й оформлення субсидій, переоформлення та оформлення пенсій, електронне пенсійне посвідчення, подача документів на шлюб, різноманітні довідки з РАГСу та Пенсійного фонду. Всі ці послуги можна буде отримати швидко та зручно онлайн. Про це в інтерв'ю виданню Факти розповів Віцепрем'єр-міністр - Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Ми запускаємо інформування громадян України, які користуються «Дією», про те, що нині перевіряється їхня кредитна історія. Електронні документи надійніші за паперові. Для того, щоб людина могла отримати кредит онлайн, потрібно пройти кілька етапів електронної верифікації. Ми готуємо пул послуг, які стосуються соціальної та пенсійної сфери», - зазначив Михайло Федоров.

Дуже часто відбувається так, що коли людина сплачує за комунальні послуги, їй надходить квитанція, мовляв, у неї є борг. Федоров говорить, що це трапляється через те, що платіжна система погано інтегрована із постачальником, банком.

«Наприклад, у мене бабуся отримує платіжку, де в неї є борг, хоча вона все сплатила. Ми пропонуємо у цій концепції розробити центральну компоненту, на базі якої формуються всі платіжки. Триває аналіз світового досвіду, ми розробляємо цю концепцію, але потрібно ще ухвалити закон, розробити систему, тому нині працюємо. Це виклик. Ми провели соціологічне дослідження, яке показало, що для людей це дуже актуальна проблема, яка стосується цифровізації», - сказав міністр.

За його словами, «все, що можна, щоб підтягнулося завдяки реєстрам, воно робитиметься автоматично».

«Ми також працюємо над спрощенням процесу авторизації – для того, щоб люди старшого віку не ходили до різних органів, аби отримати електронний підпис. Саме тому ми запустили технологію Дія.Підпис. Ми продовжуємо її спрощувати, щоб не потрібно було підтверджувати біометрію шляхом нахилення голови, а лише потраплянням (обличчя. – Ред.) у камеру телефона. Тобто ми постійно розвиваємо технології, які є у світі», - резюмував Михайло Федоров.

Також «Судово-юридична газета» писала, що небіометричні закордонні паспорти тепер відображаються у «Дії».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки