Система електронних платежів Нацбанку запрацює з 2022 року в режимі 24/7

15:58, 21 сентября 2021
Нове покоління СЕП запрацює з 20 серпня 2022 року.
Система електронних платежів Нацбанку запрацює з 2022 року в режимі 24/7
Джерело фото: marketer.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Нове покоління системи електронних платежів Національного банку України (СЕП) з 20 серпня наступного року запрацює в цілодобовому режимі та на базі міжнародного стандарту ISO 20022.

Це сприятиме новим можливостям для банків та бізнесу, безпеці платежів, модернізації фінансової структури, підвищенню конкурентоспроможності України, зазначає НБУ.

Крім того, завдяки впровадженню міжнародного стандарту ISO 20022 платіж збагатиться додатковою інформацією, а значну кількість процесів під час оброблення платежів можна буде автоматизувати.

«Осучаснення СЕП відповідно до міжнародного стандарту ISO 20022 дасть можливість модернізувати фінансову інфраструктуру, підвищити конкурентоспроможність України та сприятиме її інтеграції зі світовими ринками, що вже працюють за цим стандартом. Ми впевнені, що банківська система здатна успішно та вчасно перейти на цей новий стандарт і зробити його затребуваним та зручним як для клієнтів, так і для банків», – зазначив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у НБУ назвали теми для обговорення з місією МВФ: на порядку денному – судова реформа.

Додамо, що ми повідомляли про те, чи потрібно при поданні одноразової добровільної декларації додавати документи, які підтверджують суму коштів у банках.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва