Уряд схвалив зміни до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита

14:29, 6 октября 2021
Зміни до Митного тарифу дозволять спростити процедури класифікації та прискорити митне оформлення однорідних товарів.
Уряд схвалив зміни до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита
Джерело фото: orcci.odessa.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 6 жовтня, Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок  ввізного мита на окремі товари», підготовлений Мінфіном спільно з Держмитслужбою за погодженням з Мінекономіки, передає пресслужба Мінфіну.

Значна диференціація ставок ввізного мита, встановлених Митним тарифом України на однорідні товари, спонукає окремих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності до маніпулювання описом та найменуванням товарів, а також до декларування цих товарів за кодами згідно з УКТЗЕД, на які встановлено нижчі пільгові ставки ввізного мита, так звані товари «прикриття». Зазначене призводить до необхідності підтвердження заявленого коду, проведення додаткових лабораторних досліджень та збільшує час митного оформлення.

Законопроектом пропонується уніфікувати (переглянути) ставки ввізного мита з урахуванням зв’язаних ставок СОТ на 92 товари, що класифікуються залежно від їх хімічного складу, ступеня обробки, технічних характеристик тощо, та які неможливо точно ідентифікувати на момент їх митного оформлення без додаткових лабораторних досліджень.

У результаті уніфікації ставки ввізного мита на окремі товари незначною мірою збільшаться, на інші – зменшаться. Також  пропонується підвищити рівень  повних ставок ввізного мита до рівня нових уніфікованих пільгових ставок ввізного мита.

Такі зміни до Митного тарифу дозволять спростити процедури класифікації та прискорити митне оформлення однорідних товарів.

Схвалений Урядом проект Закону України «Про внесення змін до Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на окремі товари» найближчим часом буде направлено на розгляд парламенту.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Рада хоче внести зміни до Митного кодексу України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва