На Харківщині викрили схему фальсифікації ПЛР-тестів

11:51, 13 октября 2021
Працівники турагентства пропонували своїм клієнтам придбати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 для швидкого та безперешкодного перетину кордону.
На Харківщині викрили схему фальсифікації ПЛР-тестів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Харківщині викрито працівників турагентства та медлабораторії, які займалися фальсифікацією результатів ПЛР-тестів на COVID-19. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, працівники турагентства пропонували своїм клієнтам придбати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 для швидкого та безперешкодного перетину кордону, а також для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції після в’їзду в Україну.

Клієнти перераховували гроші на картку працівників турагентства та відправляли фото закордонного паспорту. Документи надсилалися до медичної лабораторії, де виписувалися фальсифіковані результати ПЛР-тестів та вносилася недостовірна інформація у медичну систему ЕСОЗ, з якої вона потрапляла у додаток «Вдома».

За попередніми підрахунками, на місяць виготовлялося близько 600 підроблених медичних документів.

«У ході проведених обшуків за адресою медичної лабораторії, в офісі туристичного агентства та за місцями проживання фігурантів виявлено та вилучено фальсифіковані довідки, комп’ютерну техніку, чорнові записи», — йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення викритим особам про підозру.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про 500 грн за негативний COVID-результат: на Івано-Франківщині затримали підроблювача довідок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України