Перша українська вакцина від COVID-19 тестується у Польщі

09:16, 3 ноября 2021
На підході ще одна вакцина від COVID-19, яку можна випускати у таблетках, спреї чи мікстурі.
Перша українська вакцина від COVID-19 тестується у Польщі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Інституті біології клітини НАН України у Львові розробили українську вакцину на дріжджах від COVID-19 «Львів». Наразі препарат проходить тестування на мишах у польському інституті у Гданську на імуногенність. Попереду дослідження ще на трансгенних мишах у Кракові, – повідомляє Радіо Свобода.

Поки тривають дослідження однієї вакцини, львівські біологи розробили іншу, яку можна випускати у таблетках, спреї чи мікстурі.

Наразі проект вакцини «Львів» на стадії завершення. Дослідження проводять у Польщі, бо в Україні немає відповідних лабораторій.

«Ця вакцина становить собою білок або декілька білків коронавірусу, у першу чергу білок «шипа». Найважливіше, щоб там був рецептор, та ділянка, якою той вірус хапається за рецептор людських клітин в альвеолах легень. Але, додатково, ми ще синтезуємо на спеціальних дріжджах, гуманізованих, які модифікують білки, ще інші білки коронавірусу. Ця суміш більш ефективно діятиме, викликаючи появу антитіл. Тобто ми сподіваємось, що ми отримали вірусоподібні частинки, неінфекційні, бо там немає неклеїнової кислоти. Зараз експерименти по визначенню імуногенності різних препаратів – на завершальному етапі у Польщі. Ми думаємо, що вони імуногенні», – розповів керівник Інституту біології клітин у Львові, академік Андрій Сибірний.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про лікування коронавірусу: Рада запровадила механізм спрощеної реєстрації медзасобів.

Додамо, що у Верховну Раду – по COVID-сертифікату: за що проголосували депутати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Youtube Право ТВ, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду