Заволодіння 3,3 млн грн на охороні критичної інфраструктури: у Києві керівник фірми постав перед судом

10:05, 10 ноября 2021
Обвинувальний акт за обвинуваченням керівника охоронної фірми скеровано до Святошинського районного суду для розгляду по суті.
Заволодіння 3,3 млн грн на охороні критичної інфраструктури: у Києві керівник фірми постав перед судом
Джерело фото: КМДА
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві постав перед судом керівник приватного підприємства, який заволодів 3,3 млн грн на охороні критичної інфраструктури. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Згідно із матеріалами досудового розслідування, у 2019 році КП «Київпастранс» уклало з переможцем тендеру – приватною охоронною компанією – договір про надання послуг з охорони об’єктів КП «Київпастранс», зокрема станцій Борщагівської лінії швидкісного трамваю, а також здійснення на них перепускного режиму професійними охоронцями за визначеними цілодобовими охоронними постами.

«Однак, встановлено, що керівник приватного підприємства включив до актів виконаних робіт відомості про виконання фактично ненаданих послуг, внаслідок чого комунальне підприємство безпідставно перерахувало на рахунок охоронної фірми кошти в розмірі близько 3,3 млн грн», — йдеться у повідомленні.

Наразі обвинувальний акт за обвинуваченням керівника охоронної фірми скеровано до Святошинського районного суду для розгляду по суті.

Заходи з викриття правопорушення здійснювалися прокурорами спільно з слідчими Святошинського управління поліції ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що викрили суддю Чернігівського окружного адміністративного суду на одержанні 20 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Додамо, що посадовців пенсійного фонду на Донеччині викрили на шахрайстві.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області