Шукали «дружин», аби потрапити в Україну: викрито схему легалізації іноземців

19:26, 11 ноября 2021
Киянка налагодила надання послуг із незаконної легалізації іноземців шляхом укладання фіктивних шлюбів.
Шукали «дружин», аби потрапити в Україну: викрито схему легалізації іноземців
Джерело фото: kyiv.npu.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Столичні правоохоронці із співробітниками ДПС викрили схему незаконного переправлення іноземців через державний кордон України. Зловмисниця сприяла легалізації мігрантів шляхом укладання фіктивних шлюбів з українками за близько 30 тисяч гривень, – повідомляє пресслужба Національної поліції Києва.

Правоохоронці встановили, що організаторкою злочинної діяльності є киянка, 1969 року народження. Жінка налагодила надання послуг із незаконної легалізації іноземців шляхом укладання фіктивних шлюбів та підшуковувала «дружин». Ціна однієї такої послуги коштувала близько 30 тисяч гривень.

У ході проведення контролю за вчиненням злочину, правоохоронці затримали 52-річну організаторку у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час передачі коштів за фіктивне свідоцтво про шлюб.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вирішується питання щодо оголошення фігурантці про підозру у скоєнні цього злочину та обрання запобіжного заходу. Слідчі дії тривають, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до нелегального переправлення мігрантів через державний кордон України.

Також «Судово-юридична газета» писала, що на Закарпатті поліцейські затримали організатора схеми нелегальної міграції до ЄС.

Додамо, що ми повідомляли про трудову міграцію: права та обов’язки мігрантів.

Також повідомлялося про $1,8 тис. за легалізацію іноземців: зловмисники намагалися підкупити СБУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України