Зловживання директора комунального підприємства Харкова: до ВАКС скерували обвинувальний акт

19:28, 12 ноября 2021
До суду скерували обвинувальний акт у справі стосовно очільника одного з комунальних підприємств Харкова, обвинуваченого у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків на суму майже 1 млн гривень.
Зловживання директора комунального підприємства Харкова: до ВАКС скерували обвинувальний акт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 12 листопада, до Вищого антикорупційного суду скерували обвинувальний акт у справі стосовно колишнього депутата Харківської міської ради - очільника одного з комунальних підприємств Харкова, обвинуваченого у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків на суму майже 1 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У ході досудового розслідування встановлено, що у 2016 році директор комунального підприємства, який на той момент також був депутатом міськради, за результатами проведених державних закупівель відповідного обладнання, діючи в інтересах підконтрольної йому юридичної особи та всупереч законодавства, вніс зміни до тендерної документації. Як наслідок, комунальне підприємство отримало продукцію, яка не відповідала вимогам, встановленим у тендерній документації.

«Такі зловживання директора завдали комунальному підприємству збитків на суму близько 1 млн гривень, саме стільки коштів безпідставно отримала фірма-переможець за постачання обладнання. При цьому, як встановило слідство, частина цих коштів після отримання була перерахована фірмою-постачальником на рахунки компанії, бенефіціарним власником якої був директор комунального підприємства», — йдеться у повідомленні.

Дії очільника комунального підприємства кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ повідомила про підозру ексдиректору одного з підприємств Укроборонпрому.

Крім того, вже повідомляли про корупцію в оборонній сфері: справу про розкрадання скерували до ВАКС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва