СБУ викрила керівника держпідприємства на фінансуванні ЛНР

15:02, 18 ноября 2021
З 2018 до 2019 року підозрюваний сплачував «податки» сепаратистам та переправляв продукти харчування в ОРДЛО.
СБУ викрила керівника держпідприємства на фінансуванні ЛНР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Контррозвідка Служби безпеки України викрила одне з державних підприємств за фінансування так званої «ЛНР». Керівнику повідомлено про підозру, – повідомляє Служба безпеки України.

Слідчі встановили, що один із нинішніх керівників цієї шахти у минулому тісно співпрацював з бойовиками незаконних збройних формувань. А у 2018 році його призначили на керівну посаду однієї із шахт ДП «Волиньвугілля».

Відтоді зловмисник вів подвійне життя: як український посадовець та як підприємець так званої «ЛНР».

Так, наприклад, підозрюваний переправляв продукти харчування в ОРДЛО.

Він був зареєстрований у «ЛНР» як підприємць і з 2018 до 2019 року сплатив «податки» сепаратистам у розмірі майже 100 тисяч гривень.

Чиновнику держпідприємства інкримінується фінансування дій, вчинених з метою зміни кордонів території чи державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України.

Слідчі СБУ у Волинській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 110-2 Кримінального кодексу України. Посадовцю держпідприємства інкримінується фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом уже скеровано до суду.

Викриття та припинення протиправної діяльності здійснювалось за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про співпрацю з ФСБ РФ проти ЗСУ: підозрюють учасника терористичної організації «ЛНР».

Також ми повідомляли про те, що прокуратура викрила масштабне фінансування «ДНР» через постачання медикаментів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Youtube «Право ТВ», а також на нашу сторінку в Facebook та на Інстаграм, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва