Денис Малюська обговорив з представником Ради Європи виконання Україною рішень ЄСПЛ

18:22, 18 ноября 2021
Міністр юстиції зустрівся з керівником Генерального директорату з прав людини та верховенства права РЄ.
Денис Малюська обговорив з представником Ради Європи виконання Україною рішень ЄСПЛ
Джерело фото: Мін’юст
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України повідомило, що 18 листопада Міністр юстиції Денис Малюська провів зустріч з керівником Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Крістосом Джакумопулосом. Про це повідомляє пресслужба Мін’юсту.

«Україна продовжуватиме пошук шляхів для виконання рішень ЄСПЛ. Наша держава усвідомлює всю серйозність ситуації щодо виконання рішень ЄСПЛ та спрямовує зусилля на вирішення системних та структурних проблем, які були виявлені Судом.

З метою забезпечення ефективної співпраці органів державної влади для повного та належного виконання рішень Суду у справах проти України 1 квітня 2020 року Уряд прийняв постанову про створення Комісії з виконання рішень Європейського суду з прав людини. Комісія складається з представників трьох гілок влади (законодавчої, виконавчої та судової), представників громадських та міжнародних організацій.

Також:

- розпорядженням Кабінету Міністрів України схвалено Національну стратегію вирішення проблеми невиконання рішень судів, боржниками за якими є державний орган або державне підприємство, установа, організація на період до 2022 року, а також План заходів щодо її реалізації. Робота над виконанням Плану триває, та вже було досягнуто певних результатів;

- підготовлено Моніторинговий звіт про проведення аналізу проблем та підготовку пропозицій щодо зняття мораторіїв, що ускладнюють виконання судових рішень;

- на розгляді у Верховній Раді України знаходиться розроблений Міністерством юстиції України проєкт Закону України «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства». Положеннями проекту, серед інших, пропонуються зміни, спрямовані на удосконалення процедур банкрутства державних підприємств;

- у Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про примусове виконання рішень» щодо удосконалення процесу примусового виконання рішень;

- Мін’юстом підготовлено й  інші законопроекти, спрямовані на виконання рішень ЄСПЛ.

Участь у зустрічі взяла також заступниця Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць», — сказано у повідомленні.

Джерело фото: Мін’юст

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВП ВС скасувала рішення судів після рішення ЄСПЛ у справі про подвійне притягнення заявника до відповідальності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України