Поліція викрила підпільний центр з виготовлення державних документів на Київщині

18:42, 29 ноября 2021
Організатори здійснювали підробки документів для усунення перешкод під час перетину державного кордону України.
Поліція викрила підпільний центр з виготовлення державних документів на Київщині
Джерело фото: mvs.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Київщині 50-річна мешканка села Софіївська Борщагівка спільно із 46-ти та 53-річним киянами організувала фірму, яка здійснювала підробки документів для усунення перешкод під час перетину державного кордону України. До установи звертались як громадяни України, так і іноземці.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

Фігуранти вносили неправдиві відомості до електронних систем Міністерства цифрової трансформації України. Вартість послуги складала 250 доларів.

Джерело фото: mvs.gov.ua

Викрили незаконну діяльність фірми працівники управління міграційної поліції Київщини за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

В офісі та за місцями проживання фігурантів правоохоронці провели 5 санкціонованих обшуків та вилучили 420 кліше печаток різних підприємств, установ та організацій, 2373 незаповнених бланків підприємств, установ та організацій, 25 підроблених свідоцтв про Covid-вакцинацію, підроблені посвідки на тимчасове проживання іноземців, комп’ютерну техніку, в тому числі обладнання для виготовлення підроблених документів, флеш-накопичувачі, пластикові картки для виготовлення підроблених документів, мисливський карабін, пристрої для відстрілу гумових куль, набої, мобільні телефони, картки різних операторів.

Джерело фото: mvs.gov.ua

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України. За скоєне фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність інших працівників фірми до участі у злочинних схемах.

Джерело фото: mvs.gov.ua

Також «Судово-юридична газета» писала, що за тиждень в Україні відкрито 172 кримінальних провадження за підробку COVID-документів.

Крім того, ми повідомляли про те, що у Львові викрито міжнародну схему, організатори якої постачали COVID-документи «з-за кордону».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя