Вбивство ексдепутата Держдуми Вороненкова: призначено дату оголошення вироку

16:10, 29 ноября 2021
Злочин стався 23 березня 2017 року на бульварі Тараса Шевченка в центрі Києва.
Вбивство ексдепутата Держдуми Вороненкова: призначено дату оголошення вироку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у Facebook повідомила, що суд присяжних у справі щодо вбивства ексдепутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, заслухавши учасників процесу, видалився до нарадчої кімнати для ухвалення вироку. Прокуратура вимагає для обвинувачених 12 років позбавлення волі для кожного.

«Злочин, нагадаю, стався 23 березня 2017 року на бульварі Тараса Шевченка у центрі Києва. Виконавець кілька разів вистрелив у Дениса Вороненкова, коли той вийшов з машини та разом з охоронцем прямував до отелю. Кілер, поранений охоронцем ексдепутата, згодом помер у лікарні.

Влітку 2017 правоохоронці затримали двох підозрюваних - чоловіка, який, за даними слідства, здійснював стеження за потерпілим, а також водія, який на «Ланосі» підвіз виконавця до місця скоєння злочину. Цей автомобіль у розібраному вигляді згодом знайшли на території Дніпропетровської області. Слідство також встановило, що вбивство Дениса Вороненкова було замовним», - пише речниця.

Досудове розслідування у цій резонансній справі завершилося в травні 2018 року, а обвинувальний акт був скерований до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

За словами речниці київської міської прокуратури, у ході дебатів прокурор попросив суд визнати двох обвинувачених винними у пособництві скоєнню умисного вбивства Дениса Вороненкова з корисливих мотивів групою осіб, вчиненому на замовлення та призначити покарання у вигляді 12 років позбавлення волі кожному. Окрім того, визнати одного з обвинувачених винним у незаконному зберіганні зброї, призначивши останньому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

«Непростий і виснажливий судовий процес у цій справі тривав майже 3 роки. У своєму останньому слові обвинувачені свою вину не визнали», - зауважує Максимець та каже, що суд оголосить вирок 1 грудня.

Джерело фото: Facebook / Надія Максимець

Джерело фото: Facebook / Надія Максимець

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у мережі з'явилося відео цинічного терористичного акту вбивства Дениса Вороненкова.

Згодом, заарештували підозрюваного у причетності до вбивства екс-депутата РФ.

Також ми повідомляли, що у Києві затримали злочинне угруповання, яке здвійснило наліт на квартиру вдови Вороненкова.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва