У Києві працівник автомийки викрав Tesla клієнта та влаштував ДТП

16:25, 30 ноября 2021
Столичні поліцейські затримали працівника автомийки за викрадення автомобіля клієнта.
У Києві працівник автомийки викрав Tesla клієнта та влаштував ДТП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Києва, зловмисник напідпитку вирішив покататися на чужій «Теслі», взявши ключі, які власник автомобіля залишив співробітникам закладу. Зрештою чоловік не впорався з керуванням і потрапив у ДТП. Тепер йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Як розповідають правоохоронці, до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що він залишив свій автомобіль на вулиці Райдужна на автомийці та відійшов на декілька хвилин. Зі слів чоловіка, коли він повернувся, то не зміг знайти свій транспортний засіб.

Майже одночасно з цим поліцейські отримали інформацію про ДТП на проспекті Визволителів. На місці події правоохоронці виявили розшукуваний автомобіль «Тесла» і чоловіка, який був за кермом. Прилад Драгер показав 2.36 проміле.

Тоді правоохоронці склали на чоловіка адміністративні матеріали за порушення правил дорожнього руху, що спричинили пошкодження транспортного засобу, за керування транспортним засобом без документів та у стані алкогольного сп’яніння, а слідчо-оперативна група вилучила транспортний засіб для проведення необхідних експертиз.

Після цього зловмисника поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився киянин, 1985 року народження, який пояснив свої дії тим, що хотів покататися містом.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом. За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури слідчі повідомили зловмиснику про підозру у скоєнні злочину та підготували клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне чоловіку загрожує до дванадцяти років в’язниці з конфіскацією майна або без такої.

Також «Судово-юридична газета» писала про ДТП під Києвом: автомобілі розкидало по дорозі, відео.

Крім того, ми розповідали про те, що у Львові за кермом помер водій маршрутки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду