Розкрадання активів банку «Аркада»: ексголова правління банку та 8 співучасників постануть перед судом

15:01, 30 ноября 2021
Підозрюваних звинувачують у розкраданні 72 млн гивень активів банку «АРКАДА».
Розкрадання активів банку «Аркада»: ексголова правління банку та 8 співучасників постануть перед судом
Джерело фото: kyiv.gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська міська прокуратура завершила досудове розслідування та скеровала до суду обвинувальний акт відносно ексголови правління АТ АКБ «АРКАДА» та 8 співучасників за фактом привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва у сумі 72 млн гривень, – повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що підозрюваний, займаючи посаду Голови правління АТ АКБ «АРКАДА», разом зі своїми спільниками розробив та реалізував схему привласнення грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика», управителем яких є АТ АКБ «АРКАДА».

Так, шляхом видачі кредиту та подальшого проведення операцій з використанням суб'єктів господарювання, які не пов'язані з АТ АКБ «АРКАДА» та підконтрольні безпосередньо підозрюваному, з фондів фінансування будівництва були виведені кошти у сумі 50 млн гривень.

За аналогічною схемою, під виглядом кредитування товариства під заставу неіснуючого майна із активів банку виведено ще 22 млн гривень.

Своїми умисними протиправними діями учасники організованої групи за сприяння пособників - керівників підконтрольних товариств заподіяли майнову шкоду АТ «АКБ «АРКАДА» на загальну суму 72 млн гривень.

Наразі відносно ексголови правління та 4 службовців АТ АКБ «АРКАДА» скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення у складі організованої групи за ч. 5 ст. 191 КК України, та 4-х пособників – керівників підконтрольних товариств за ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України.

Раніше  «Судово-юридична газета» писала про мітинг інвесторів банку «Аркада» в урядовому кварталі.

Крім того, суд наклав арешт на головний офіс банку «Аркада».

А також НБУ, МВС та КМДА підписали меморандум про вирішення питання добудови житла «Аркади».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/suduaна Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді