Забруднення землі медвідходами з COVID-відділень: на Київщині викрито зловмисників

17:19, 30 ноября 2021
З інфекційних лікарень та COVID-відділень утилізувалися пробірки з кров’ю й біологічними рідинами, медичні рукавички, шприци, голки, бинти, люмінесцентні лампи тощо.
Забруднення землі медвідходами з COVID-відділень: на Київщині викрито зловмисників
Джерело фото: Офіс Генпрокурора
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На Київщині викрито злочинне угруповання, яке підозрюється у забрудненні землі медвідходами з COVID-відділень. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Так, директору товариства повідомлено про підозру у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, а також заволодінні майном у великих розмірах (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 325, ч. 4 ст. 191 КК України). А його спільник підозрюється  у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, вчиненому у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 325 КК України).

За даними слідства, учасники організованого злочинного угруповання, використовуючи підконтрольне товариство, упродовж 2020-2021 років одержали для утилізації від представників закладів охорони здоров’я понад 6 тисяч тонн небезпечних медичних відходів. Серед них були  відходи з інфекційних лікарень та COVID-відділень: пробірки з кров’ю, біологічними рідинами, медичні рукавички, шприци, голки, бинти, люмінесцентні лампи тощо. Замість спалювання вони скидали їх на земельні ділянки у Київській, Миколаївській та Львівській областях.

Джерело фото: Офіс Генпрокурора

Окрім того, після анулювання у квітні  2021 року ліцензії товариству на операції у сфері поводження з небезпечними відходами, його службові особи продовжили укладати договори на утилізацію медичних відходів. В результаті цього вони заволоділи коштами у сумі понад півмільйона гривень.

Джерело фото: Офіс Генпрокурора

Джерело фото: Офіс Генпрокурора

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру ще трьом співробітникам товариства, а також обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Вінниччині група медиків продавала COVID-сертифікати.

Окрім того, киянин постав перед судом за підроблення ПЛР-тестів на COVID-19.

Додамо, що в Києві працівник турагентства масово збував підроблені COVID-довідки.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді