ДБР перевіряє причетність посадовців міськради Кривого Рогу до мільярдних оборудок на будівництві об’єктів інфраструктури

14:11, 15 декабря 2021
Працівники Бюро провели обшуки в Криворізькій міській раді, ГУ ДПС у Дніпропетровській області та приватному товаристві.
ДБР перевіряє причетність посадовців міськради Кривого Рогу до мільярдних оборудок на будівництві об’єктів інфраструктури
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівники ДБР у межах кримінального провадження встановлюють причетність податківців та посадовців міської ради Кривого Рогу до розкрадання мільярдів бюджетних коштів під час ремонту доріг, будівництва інфраструктурних об’єктів у місті.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Аудиторська перевірка встановила, що одне із місцевих товариств регулярно отримувало підряди міської ради Кривого Рогу. Ціни за договорами були завищені у кілька разів, здебільшого роботи виконувалися лише на папері. Якщо ж проводились, то ділки використовували дешеві чи неякісні матеріали, які не відповідали заявленій документації.

«Чиновники міської ради, які були замовниками робіт, на всі проблемні питання «закривали очі» і не реагували на порушення. Також під час планових перевірок нічого не помічали і службові особи управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області.

У звіті Державної аудиторської служби України зазначено, що збитки держави від цих оборудок становлять понад 27 млрд гривень», - кажуть у ДБР.

Бюро проводить перевірку викладених у звіті фактів. Зокрема, працівники провели обшуки в Криворізькій міській раді, ГУ ДПС у Дніпропетровській області та приватному товаристві.

Досудове розслідування триває за статтею 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ДБР викрило заступника гендиректора одного з підприємств «Укроборонпрому»: просив гроші за посередницькі послуги.

Крім того, у Києві судитимуть поліцейського, який вимагав хабарі у керівників закладів харчування у карантин.

Також екскерівника управління Укртрансбезпеки судитимуть за регулярні побори з перевізників.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України