Київській громаді повернули з незаконної оренди землю на Троєщині, яку використовували як платну автостоянку

15:42, 23 декабря 2021
Прокуратура у Верховному Суді домоглася остаточного повернення з незаконної оренди землі на Троєщині вартістю 238 млн грн.
Київській громаді повернули з незаконної оренди землю на Троєщині, яку використовували як платну автостоянку
Фото із відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська міська прокуратура повідомляє, що у найвищій судовій інстанції відстояла інтереси столичної громади та домоглася остаточного повернення із незаконної оренди земельної ділянки вартістю 238 млн гривень на Троєщині.

«Київська міська рада у 2015 році уклала з товариством договір оренди земельної ділянки на перетині вул. Милославської та просп. Маяковського площею 7,26 га, умовами якого передбачалося її забудова протягом 3 років, у тому числі облаштування рекреаційно-оздоровчої та аква-зони, а також дитячого майданчика.

Однак, з 2005 року по теперішній час товариство у порушення вимог чинного законодавства та договору оренди не приступило до забудови спірної земельної ділянки та використовує її частину протягом тривалого часу не за цільовим призначенням, а саме: в комерційних цілях для розміщення платної автостоянки автомобілів», - кажуть у прокуратурі.

Крім того, зазначається, що умовами договору передбачено, що після введення об’єкта в експлуатацію територіальна громада отримуватиме орендну плату у збільшеному розмірі. Однак, внаслідок невиконання умов договору місто недоотримало до місцевого бюджету значну суму коштів.

Реагуючи на порушення, столична прокуратура звернулася до суду з позовом про розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді земельної ділянки, який судом першої інстанції задоволено та залишено в силі апеляційною інстанцією.

У свою чергу товариство оскаржило рішення суду в касаційній інстанції.

22 грудня Верховний Суд погодився з доводами прокурора та висновками судів першої і апеляційної інстанцій про наявність підстав для задоволення позову.

Також «Судово-юридична газета» писала, що підприємець привласнив будівлю в Києві: рішенням суду територію повернуто громаді.

Додамо, що поблизу Києва викрили чиновників на багатомільйонних махінаціях із землею.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва