В Україні розроблять спеціальні механізми для уникнення зростання цін на продукти

18:31, 24 декабря 2021
Уряду було поставлено завдання розробити механізми підтримки вітчизняних виробників продуктів харчування соціального призначення, зокрема хліба соціальних сортів.
В Україні розроблять спеціальні механізми для уникнення зростання цін на продукти
Джерело фото: president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо впливу енергетичної кризи у Європі на українську харчову промисловість. За її результатами уряду було поставлено завдання розробити механізми підтримки вітчизняних виробників продуктів харчування соціального призначення, зокрема хліба соціальних сортів.

Про це повідомляє Офіс Президента.

«У зв’язку з тим, що ціни на газ у світі продовжують аномально зростати, уряд за дорученням Президента Володимира Зеленського розробляє механізми підтримки українських хлібопекарів, а також українських виробників соціальних продуктів харчування. Найближчими днями уряд вийде з відповідними пропозиціями», – повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу за підсумками наради.

За словами очільника уряду, в умовах світової кризи енергоносіїв українські виробники розглядають питання підвищення цін на свою продукцію, тому ключове завдання для влади – не лише допомогти виробникам, а й захистити українських споживачів.

«Будемо розглядати можливість запровадження відповідних націнок на соціальні продукти харчування, зокрема соціальний хліб. Будемо розглядати можливість прямих дотацій або спеціальних цін для виробників соціальних продуктів, соціального хліба», – зазначив Прем’єр-міністр.

Наразі тривають консультації з бізнесом для розрахунку потреб та рівня необхідної підтримки з боку держави. Найближчим часом уряд представить свої пропозиції.

Як наголосив під час брифінгу заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма, надзвичайно високі ціни на газ у Європі впливають на кожен сектор економіки України.

«Ми тримаємо руку на пульсі. І не допустимо ефекту доміно в окремих секторах економіки, які можуть повністю зупинитися», – сказав він.

За словами заступника керівника Офісу Глави держави, зараз ведуться перемовини з українськими приватними й державними газовидобувними компаніями, і найближчим часом буде знайдено компромісне рішення, яке дасть змогу обмежити вплив аномальних цін на газ на важливі сектори вітчизняної економіки.

«Хочу наголосити: ми чітко відчуваємо, як впливає ситуація на енергетичних ринках на кожну галузь економіки, та не будемо стояти осторонь. Ми знайдемо рішення, яке допоможе зберегти всі кластери економіки й видобуток газу в Україні», – резюмував Ростислав Шурма.

Також «Судово-юридична газета» писала, скільки грошей виділять на Президентський університет: названа цифра.

Додамо, що в Україні за рік подорожчало м'ясо, риба та молочна продукція.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду