Заволодіння 12 мільйонами гривень на ремонті «Бориспільського експресу»: підозрюють п’ятьох посадовців

12:31, 28 декабря 2021
Посадовці упродовж 2019-2020 років організували схему заволодіння коштами Укрзалізниці.
Заволодіння 12 мільйонами гривень на ремонті «Бориспільського експресу»: підозрюють п’ятьох посадовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

П’ятьох посадовців підозрюють у заволодінні 12 млн грн коштів Укрзалізниці на ремонті «Бориспільського експресу». Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, службові особи АТ «Укрзалізниця» та Регіональної філії «Південно-Західна залізниця» упродовж 2019-2020 років організували схему заволодіння коштами Укрзалізниці.

«Перебуваючи у змові зі службовими особами комерційних структур, вони пролобіювати їх перемогу в процедурах відкритих торгів на закупівлю послуг з капітального ремонту обладнання "Бориспільського експресу". При цьому капітальний ремонт обладнання рейкових автобусів PESA було здійснено із використанням вживаних запчастин неналежної якості та за цінами, що перевищують ринкові», — йдеться у повідомленні.

Таким чином організована група осіб заволоділа коштами АТ «Укрзалізниця» у сумі 12 млн грн, виділеними на ремонт обладнання рейкових автобусів.

У подальшому ці кошти члени організованої групи легалізували шляхом придбання нерухомості, транспортних засобів та обготівкування.

На території низки областей України правоохоронці провели 29 обшуків. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та арешту їх майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у Харкові співробітник Укртрансбезпеки встановив корупційну схему.

Додамо, що у Дніпрі менеджерка турагентства збувала клієнтам підроблені ПЛР-тести для виїзду за кордон.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва