Працівник звільнився в місяці прийняття на роботу: як розраховується ЄСВ

09:51, 12 января 2022
У разі звільнення або прийняття працівника на основне місце роботи протягом місяця, в якому нарахована заробітна плата за відпрацьований час не перевищує МЗП, сума ЄСВ розраховується з фактично нарахованої заробітної плати.
Працівник звільнився в місяці прийняття на роботу: як розраховується ЄСВ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Стало відомо, як розраховується сума ЄСВ, якщо працівник звільнився в місяці прийняття на роботу. Про це повідомляє пресслужба ДПС у Дніпропетровській області.

Так, у разі, якщо база нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та ставки єдиного внеску.

Умовою застосування зазначеної норми є перебування найманого працівника у трудових відносинах повний календарний місяць або відпрацювання всіх робочих днів звітного місяця.

У разі звільнення або прийняття працівника на основне місце роботи протягом місяця, в якому нарахована заробітна плата за відпрацьований час не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, сума єдиного внеску розраховується з фактично нарахованої заробітної плати незалежно від її розміру.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи повинен платити ЄСВ адвокат, якщо його адвокатська діяльність зупинена.

Додамо, як виправити помилки з ЄСВ за минулі періоди у єдиній звітності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва