40 мільярдів гривень збитків через забруднення ртуттю: підозрюють заступника голови КМДА та ексліквідатора заводу

11:39, 31 января 2022
В результаті засмічення небезпечними відходами території заводу та тривалого непроведення будь-яких заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків, спричинено шкоду в розмірі понад 40 млрд грн.
40 мільярдів гривень збитків через забруднення ртуттю: підозрюють заступника голови КМДА та ексліквідатора заводу
Джерело фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Повідомлено про підозру одному із заступників голови КМДА, а також колишньому ліквідатору ВАТ «Радикал» за фактом ухилення від проведення на території, що зазнала забруднення небезпечними речовинами, відновлювальних заходів з ліквідації наслідків екологічного забруднення, що спричинило тяжкі наслідки. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, один із заступників голови КМДА з 2014 року є головою міжвідомчої робочої групи з розв’язання екологічних проблем ВАТ «Радикал», також на нього покладено обов’язки у сфері цивільного захисту та охорони навколишнього середовища.

«Упродовж 2014-2021 років на території заводу «Радикал» не проведено жодного заходу, спрямованого на ліквідацію наслідків екологічного забруднення, а також демеркуризації цієї території. Загальний обсяг ртуті та ртутьвмісних речовин на цій території сягає близько 200 тис тонн», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в результаті засмічення небезпечними відходами території заводу та тривалого непроведення будь-яких заходів, спрямованих на ліквідацію наслідків екологічного забруднення, спричинено шкоду в розмірі понад 40 млрд грн.

«Крім того, в межах цього ж провадження прокуратура одночасно повідомила про підозру колишньому ліквідатору ВАТ «Радикал», на якого покладався обов’язок відновити платоспроможність підприємства та провести заходи із демеркуризації його території та майна», — додали в ОГП.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР проводило обшуки у народного депутата, якого підозрюють в підробці документів.

Додамо, що екскерівника управління Укртрансбезпеки судитимуть за регулярні побори з перевізників.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва