Чи потрібно подавати додаток з ЄСВ ФОПу, який є пенсіонером чи особою з інвалідністю

19:13, 3 февраля 2022
Чи подають ФОПи, які мають статус пенсіонера або особи з інвалідністю, Додаток 1 до податкової декларації платника єдиного податку.
Чи потрібно подавати додаток з ЄСВ ФОПу, який є пенсіонером чи особою з інвалідністю
Джерело фото: depositphotos
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Головне управління ДПС у Рівненській області роз’яснило, чи подають ФОПи, які мають статус пенсіонера або особи з інвалідністю та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, Додаток 1 до податкової декларації платника єдиного податку. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, фізичні особи-підприємці, які мають статус пенсіонера або особи з інвалідністю та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, не формують та не подають Додаток 1 до податкової декларації платника єдиного податку — фізичної особи-підприємця та, відповідно, рядок 21 розд. VII Декларації не заповнюють.

Водночас, у разі самостійного визначення для себе бази нарахування ЄСВ, такі особи подають Додаток 1 до Декларації, а значення рядка «Усього» графи 4 розд. 9 відображають у рядку 21 розд. VII Декларації.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи необхідно подати «нульову» декларацію, якщо особа володіє коштами, які розміщені на депозитному рахунку.

Також ми розповіли, чи треба застосовувати РРО/ПРРО при розрахунку кредитними коштами.

Додамо, ми писали, як та в якому розмірі буде сплачуватися транспортний податок у 2022 році власниками автомобілів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді