Автофіксація порушень ПДР: який порядок оскарження постанови по справі про адмінправопорушення

18:02, 7 февраля 2022
Постанову по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі може бути оскаржено до вищого органу або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд.
Автофіксація порушень ПДР: який порядок оскарження постанови по справі про адмінправопорушення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Начальник Новгородківського бюро правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Крижановський повідомив, який порядок оскарження постанови по справі про адміністративне правопорушення. Про це йдеться на офіційному сайті Координаційного центру з надання правової допомоги.

«Постанову по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі може бути оскаржено до вищого органу або в районний, районний у місті, міський чи міськрайонний суд.

У ст. 289 КУпАП зазначено, що скаргу на постанову по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, потрібно подати протягом десяти днів з дня набрання постановою законної сили.

У разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу», — йдеться у повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що порушників ПДР і правил паркування будуть ловити самі громадяни – за винагороду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси