В Україні підручники для 9 класів відберуть за новим Порядком

18:54, 7 февраля 2022
Цьогоріч посилено реалізацію принципів відкритості та прозорості процесу.
В Україні підручники для 9 класів відберуть за новим Порядком
Джерело фото: imzo.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі повідомив, що триває процес відбору навчальної літератури для 9 класів за новим Порядком.

«За підсумками І етапу конкурсного відбору 33 підручники для 9 класів закладів загальної середньої освіти мають можливість взяти участь у ІІ етапі, який передбачає проведення експертизи художньо-технічного редагування. Підготовлено також пропозиції щодо переліку підручників, які можуть видаватися за кошти державного бюджету», – зазначив міністр.

Шкарлет підкреслив, що цьогоріч посилено реалізацію принципів відкритості та прозорості процесу. Зокрема, під час першого етапу всі охочі могли переглянути нові підручники, висловити власні побажання та зауваження.

Також він повідомив, що інформація щодо вибору підручників закладами освіти була розміщена на сайті Інституту модернізації змісту освіти, де у визначений термін усі бажаючі могли ознайомитися з вибором кожної школи.

Ще однією новацією є проведення учасниками онлайн-презентацій авторських концепцій підручників.

Також «Судово-юридична газета» писала про вдосконалення науково-методичного забезпечення освіти та якості навчальної літератури: закон оприлюднено в «Голосі України».

Крім того, назвали посадові оклади педагогічних працівників на 2022 рік.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва