Київ та Варшаву хочуть об’єднати євроколією

09:01, 8 февраля 2022
Україна та Польща працюють над швидкісним залізничним сполученням між столицями.
Київ та Варшаву хочуть об’єднати євроколією
Джерело фото: pravda.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна та Польща об’єднують зусилля для запуску швидкісного залізничного сполучення між Києвом та Варшавою.  Час у дорозі займатиме до 4 годин. Про це повідомило Міністерство інфраструктури у Facebook.

«Будівництво євроколії Київ — Варшава — проєкт, що об’єднає дві європейські столиці швидкісним транспортом. Час у дорозі займатиме до 4 годин. Наразі Україна та Польща спільно напрацьовують план реалізації проєкту та готуються до презентації проєкту на рівні Європейського Союзу», - кажуть у Міністерстві.

Зазначається, що серед інших проєктів для інтеграції української транспортної мережі в європейську є нові автобани до західного кордону – йдеться про будівництво першої концесійної дороги Краківець — Львів — Броди — Рівне, а також масштабне оновлення дороги М-07 Київ — Ковель — Ягодин, з підвищенням її до І-а категорії.

Також реконструкція ділянки Мальховіце — Нижанковичі на українсько-польському кордоні (лінія 102) — це кроскордонна ділянка не експлуатується з 1995 року. Вона має важливе значення для сполучення двох польських регіонів.

А ще, модернізація міжнародних автомобільних пунктів пропуску — проєкт президентської програми «Велике будівництво», який стартує вже у 2022 році, і передбачає оновлення ключових МАПП на кордоні з ЄС. Зокрема, у фокусі — модернізація ключового україно-польського пункту пропуску в Ягодині.

Крім того, Україна наразі веде активну роботу щодо включення в індикативні карти TEN-T наступних маршрутів:

▪ дорога Н-01 Київ — Знам’янка

▪ залізничні ділянки Коростень — Житомир — Бердичів та Стрий — Івано-Франківськ через Долину

▪ річок Дніпро та Південний Буг.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 10 лютого 2022 року Укрзалізниця зможе зняти заборону на перевезення транзитних вантажів Україною до Польщі.

До того ж, квитки на поїзд тепер можна додавати до Apple Wallet та Google Pay.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва