Слідчі ДБР повідомили про зміну раніше оголошеної підозри екскерівництву МВС України

16:23, 9 февраля 2022
ДБР завершило розслідування стосовно екскерівництва МВС України у справі незаконного постачання гранат з Росії.
Слідчі ДБР повідомили про зміну раніше оголошеної підозри екскерівництву МВС України
Джерело фото: ukrmilitary.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пресслужба Державного бюро розслідувань інформує, що за результатами здійснення спеціального досудового розслідування, слідчі ДБР повідомили про зміну раніше оголошеної підозри колишнім Міністру внутрішніх справ України, його заступнику та начальнику Департаменту матеріального забезпечення МВС України.

«У січні 2014 року експосадовці незаконно постачали з території Російської Федерації до України ручні газові гранати «Дрейф-2»; світло-шумові гранати «Заря-2», «Факел-С», «Пламя-М»; ручні димові гранати.

Вказані спецзасоби не пройшли експертизи щодо можливості та порядку їх застосування до людей, однак були застосовані підрозділами МОП «Беркут» МВС України проти учасників акцій протесту в центрі Києва.

Також посадовці розтратили 1 млн грн бюджетних коштів під час розмитнення зазначених спецзасобів.

Екскерівництво МВС підозрюється у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб та розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч. 2, 3 статті 28, ч. 3 ст. 365 ( в редакції Закону № 3207-VI від 07.04.2011), ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України)», - повідомляють у Бюро.

Окрім цього, начальник Департаменту матеріального забезпечення МВС України також підозрюється у пособництві незаконному перешкоджанню проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій під час Революції Гідності ( ч. 5 статті 27, ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК України).

«Це виразилось у застосуванні правоохоронцями вказаних спецзасобів до учасників акцій протесту та перевищенні при цьому службових повноважень.

Внаслідок цього потерпілі отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості», - сказано в повідомленні.

За клопотанням слідчих ДБР, погоджених прокурором, підозрюваним заочно обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Сторону захисту повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів для ознайомлення. Після завершення ознайомлення - обвинувальний акт буде направлено до суду.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ДБР викрило експоліцейських, які налагодили збут наркотиків великими партіями.

Крім того, ми писали про справи Майдану: співробітника Нацполіції підозрюють в перешкоджанні журналістській діяльності.

А ще, ДБР повідомило про підозру судді, колишньому слідчому та експрокурору.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua, на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва