Кинув молоток у вікно Верховної Ради: у Києві судитимуть чоловіка

16:29, 14 февраля 2022
У столиці перед судом постане чоловік, який пошкодив вікно будівлі ВРУ.
Кинув молоток у вікно Верховної Ради: у Києві судитимуть чоловіка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відділ комунікації поліції Києва повідомляє, що дізнавачі скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом хуліганства. Правопорушнику загрожує обмеження волі на строк до п'яти років.

Так, 6 лютого, під час несення служби поліцейські полку поліції особливого призначення №2 затримали чоловіка, який пошкодив вікно адмінбудівлі на вулиці Грушевського. На місце події прибула слідчо-оперативна група Печерського управління поліції, яка задокументувала подію.

«У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік заздалегідь придбав чотири молотки. Далі порушник прийшов до адмінбудівлі, кинув один із молотків у будівлю, внаслідок чого розбив вікно», - кажуть у поліції.

Правопорушником виявився раніше не судимий львів’янин, 1995 року народження. Його затримали у порядку ст. 298-2 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі дізнавачі завершили досудове розслідування, розпочате за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. За процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду для розгляду справи по суті.

Санкція статті передбачає штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

Також «Судово-юридична газета» писала, що у Києві молодики напали на комунальників та пошкодили спецтранспорт під час демонтажу незаконних МАФів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва