Укладення договору про добровільну сплату єдиного внеску: податківці зазначили важливі нюанси

20:50, 17 февраля 2022
Які документи потрібно надати ДПС для добровільної сплати ЄСВ
Укладення договору про добровільну сплату єдиного внеску: податківці зазначили важливі нюанси
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Про перелік документів, необхідних для укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, передбачено п.п.1 п. 3 розд. V Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.04.2015 № 449 із змінами і доповненнями (далі – Інструкція № 449).  Деталі пояснили у ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Всі платники, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску з деяких видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, подають до контролюючих органів за місцем проживання:

- заяву про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування або про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування (одноразова сплата єдиного внеску) за формою згідно з додатком 3 до Інструкції № 449;

- копію трудової книжки (за наявності);

- виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5);

- копію документа, що посвідчує особу.

Особи, зазначені у абзаці другому п. 1 статті 10 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», тобто члени особистого селянського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, надають також документ, що підтверджує їх членство у такому господарстві.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, чи потрібно подавати додаток з ЄСВ ФОПу, який є пенсіонером чи особою з інвалідністю.

Додамо, як сплатити єдиний соціальний внесок за період простою.

А ще ми писали, чи повинен платити ЄСВ адвокат, якщо його адвокатська діяльність зупинена.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших події.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки