На час воєнного стану Ради адвокатів регіонів виготовлятимуть свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю – рішення РАУ

14:40, 19 марта 2022
Після закінчення воєнного стану такі свідоцтва мають бути замінені.
На час воєнного стану Ради адвокатів регіонів виготовлятимуть свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю – рішення РАУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Рада адвокатів України дозволила Радам адвокатів регіонів на час воєнного стану самостійно друкувати свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю відповідно до затвердженого Положенням зразка та з урахуванням технічних можливостей виготовлення документів у кожному конкретному регіоні. Відповідне рішення РАУ ухвалила на своєму засіданні 16 березня, передає офіційний сайт НААУ.

«До такого свідоцтва регіональні ради мають надати кожному адвокату рішення Ради адвокатів регіону з мокрою печаткою щодо видачі такого документу. Це буде своєрідною гарантією оригінальності свідоцтв, виданих під час військових дій в Україні, зазначила РАУ.

Після закінчення воєнного стану такі свідоцтва мають бути замінені.

Аналогічне рішення стосується видачі посвідчень адвоката.

Нагадаємо, статтею 12 закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» встановлено, що:

 — Особі, яка склала присягу адвоката України, Радою адвокатів регіону у день складення присяги безоплатно видається свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю та посвідчення адвоката України.

 — Свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю і посвідчення адвоката України не обмежуються віком особи та є безстроковими.

 — Зразки свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю і посвідчення адвоката України затверджуються Радою адвокатів України.

Чинні зразки цих документів затверджені Положенням про зразки бланків та технічних описів посвідчення адвоката України, службового посвідчення адвоката України – члена органу адвокатського самоврядування України, члена Комітету, утвореного при Національній асоціації адвокатів України, посвідчення адвоката іноземної держави, помічника адвоката України», — йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, що РАУ призупинила дію вимоги про обсяг курсів з підвищення кваліфікації адвокатів на час воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України