НАТО не відправлятиме війська в Україну і не закриватиме небо, — Столтенберг

10:44, 24 марта 2022
Він наголосив, що Альянс зобов’язаний не допустити загострення конфлікту за межами України.
НАТО не відправлятиме війська в Україну і не закриватиме небо, — Столтенберг
Джерело фото: REUTERS
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявляє, що НАТО не відправлятиме війська в Україну і не закриватиме небо. Про це Столтенберг сказав на брифінгу перед початком надзвичайного саміту глав держав та урядів країн-членів Альянсу, передає unian.ua.

"Ми також чітко дали зрозуміти, що не будемо делегувати війська НАТО на суходолі або літаки у повітрі", - наголосив Столтенберг.

Він наголосив, що Альянс зобов’язаний не допустити загострення конфлікту за межами України, що спричинить ще більше страждань, смертей і руйнувань.

"Оголошення безпольотної зони над Україною означатиме, що ми маємо це зробити. А запровадити безпольотну зону означає, що ми повинні атакувати протиповітряні системи у Росії, у Білорусі і в Україні, і також маємо бути готові збивати російські літаки. І тоді ризик повномасштабної війни між країнами НАТО і Росією буде дуже високий та призведе до більших смертей і руйнувань", - наголосив він.

Раніше ми писали, що 24 березня у Європі, у Брюсселі, відбудуться одразу три важливих саміти. За словами Президента Володимира Зеленського, Україна чекає на серйозні кроки від НАТО, Європейського Союзу та "Великої сімки".

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду