«Слуга народу» не підтримуватиме ухвалення закону про призов чоловіків з-за кордону

13:32, 14 апреля 2022
«Фракція політичної партії «Слуга Народу» не буде підтримувати ухвалення законодавчої норми про відповідальність чоловіків призовного віку, які виїхали з України та не повернулися у встановлений законом термін під час воєнного стану.
«Слуга народу» не підтримуватиме ухвалення закону про призов чоловіків з-за кордону
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фракція політичної партії «Слуга народу» не буде підтримувати ухвалення законодавчої норми про відповідальність чоловіків призовного віку, які виїхали з України та не повернулися у встановлений законом термін під час воєнного стану. Зокрема, мова йде про законопроєкт 7265.

Про це повідомили голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія та заступник голови «СН» Микола Тищенко.

«Фракція політичної партії «Слуга Народу» не буде підтримувати ухвалення законодавчої норми про відповідальність чоловіків призовного віку, які виїхали з України та не повернулися у встановлений законом термін під час воєнного стану. Зокрема, мова йде про законопроект 7265

Ми вважаємо, що у такому вигляді ця законодавча норма є шкідливою і небезпечною як для оборони України сьогодні, так і для відбудови її у майбутньому. Сотні тисяч українців повернулися додому, щоб захищати свою краіну під час війни. Багато з тих, хто залишився, працює за кордоном і пересилає в Україну гроші - в якості допомоги сім’ям чи як пожертвування до фондів оборони країни.

Пропонована норма жодним чином не вирішує тієї мети, яку насправді треба досягнути: покарати декілька десятків посадовців, чиновників та депутатів, які втекли з України під час війни. Будемо шукати інших способів покарання цих осіб. Стосовно решти людей ніяких санкцій не буде і бути не може. Ми зацікавлені у тому, щоб після завершення бойових дій, після нашої перемоги, всі наші громадяни повернулися в Україну, працювали над її відновленням і мали змогу жити звичним життям», — написав Арахамія.

«Законопроект 7265, згідно з яким пропонується відповідальність для чоловіків призовного віку, які виїхали з України та не повернулися під час воєнного стану не знайде підтримки в сесійному залі Верховної Ради.

Ми чітко розуміємо, що українці, які опинилися за кордоном з початку війни, залишаються патріотами держави. Багато хто з них задіян на волонтерському напрямку та забезпеченні українських військових.

Проте, кейси тих, хто виїхав с порушенням закону, та ті чиновники або депутати, які скористалися «кротовими норами», щоб уникнути мобілізації — вже під пильним наглядом. Ми знайдемо спосіб, щоб вони не уникли відповідальності за це.

Я закликаю своїх колег по парламенту зосередитись на актуальних питаннях державної політики під час війни і не приймати участь у змаганні «хто зареєструє найбільш радикальний законопроект», — у свою чергу зазначив Тищенко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області