Мінінфраструктури України видало наказ про тимчасове закриття ряду морських портів

09:01, 1 мая 2022
Робота портів буде поновлена після перемоги України над російськими окупантами.
Мінінфраструктури України видало наказ про тимчасове закриття ряду морських портів
Джерело фото: МІУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У зв’язку із повномасштабною війною, яку Російська Федерація розв’язала 24 лютого 2022 року і веде проти України та Українського народу з порушенням норм міжнародного права, завдаючи ракетні удари по всій території України та вчиняючи злочини проти нашого суспільства, Міністерством інфраструктури України прийнято наказ від 28 квітня 2022 року № 256, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29 квітня 2022 року за № 470/37806 «Про закриття морських портів». Про це повідомляється на урядовому порталі. 

Відповідно до наказу, з дня його офіційного опублікування морські порти Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ, Херсон є закритими до відновлення контролю над зазначеними морськими портами.

«Вжиття зазначеного заходу спричинено неможливістю здійснювати обслуговування суден і пасажирів, проведення вантажних, транспортних та інших пов’язаних з цим видів господарської діяльності, забезпечення належного рівня безпеки судноплавства, дотримання вимог міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, а також забезпечення охорони навколишнього природного середовища в той час коли Росія продовжує вести воєнні дії в даних регіонах чим несе загрозу для людського життя і здоров’я», - сказано у повідомленні.

«Ми неодмінно поновимо роботу зазначених морських портів після перемоги України над російським окупантом», - кажуть у Міністерстві.

Раніше ми розповідали, що в Україні скасували паперову документацію для морських вантажних перевезень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді