Скільки Україна втратила через повномасштабний напад Росії: інфографіка

18:40, 11 мая 2022
За оцінкою НБУ, втрати фізичного капіталу через війну зараз перевищують $92 млрд.
Скільки Україна втратила через повномасштабний напад Росії: інфографіка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Фахівці Департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ – директор департаменту Володимир Лепушинський та головний економіст Артем Вдовиченко в колонці для Forbes Ukraine розповіли скільки Україна втратила через повномасштабний напад росії та як можна буде покрити ці збитки, передає  Телеграм-канал «НБУ | Знати. Розуміти».

— Оцінки фізичних втрат потрібні, щоб зрозуміти, які обсяги репарацій як мінімум має сплатити росія Україні та скільки ресурсів і часу знадобиться для відновлення української економіки.

— За оцінкою Національного банку України, втрати фізичного капіталу через війну зараз перевищують $92 млрд. Така оцінка є близькою до розрахунків Київської школи економіки та Міністерства економіки України, але структура завданої шкоди відрізняється.

— Загалом за розрахунками різних економістів втрати економіки стартують від $90 млрд – це майже половина минулорічного ВВП. Розбіжності в оцінках пояснюються різним розумінням суті економічних втрат та методиками оцінювання.

— Про фінальні цифри можна буде говорити після війни, коли буде можливість повноцінно проаналізувати втрати в кожному із сегментів економіки.

Раніше ми писали, що НБУ підготував план, як діяти банкам в окупації.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва