У Раді планують переглянути акредитації ЗМІ, які пропагували російські наративи

12:15, 15 мая 2022
У Верховній Раді планують переглянути акредитації журналістів, які або потрапили під санкції, або пропагували російські наративи.
У Раді планують переглянути акредитації ЗМІ, які пропагували російські наративи
Джерело фото: istockphoto.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова ВР Руслан Стефанчук в інтерв’ю Укрінформу розповів, що треба буде провести серйозну роботу, пов’язану з переглядом акредитацій, щоб визначити ЗМІ, які або потрапили під санкції, або пропагували російські наративи.

«Треба буде провести серйозну роботу, пов’язану з переглядом акредитацій, щоб визначити ЗМІ, які або потрапили під санкції, або пропагували російські наративи. Ми маємо переглянути акредитації цих ЗМІ у Верховній Раді», - сказав він.

На уточнююче питання, чи можливо навіть проросійські ЗМІ позбавлятимуть акредитацій, Стефанчук відповів, він вважає, що «проросійські медіа не можуть мати акредитації українського парламенту», але це питання до керівника Апарату.

«Я зараз не готовий відповісти на це запитання. Здається, це питання більше до керівника Апарату. Я вважаю, що проросійські медіа не можуть мати акредитації українського парламенту. Ми проведемо аналіз, після якого ухвалимо рішення щодо цього», - відповів він.

Також «Судово-юридична газета» писала, що СБУ заборонила в’їзд в Україну 13 іноземним журналістам.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді