Україна створить нові залізничні термінали на кордонах з кількома країнами

22:00, 19 мая 2022
В Мінінфраструктури очікують, що в співпраці з європейськими партнерами збільшать перевезення вантажів залізницею хоча би на 50% від довоєнного рівня.
Україна створить нові залізничні термінали на кордонах з кількома країнами
Джерело фото: acebook.com/oleksandr.kubrakov
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Російська військова агресія призвела до трикратного падіння обсягів перевезень в Україні. Для запобігання світовій продовольчій кризі та порятунку українського експорту Міністерство інфраструктури та ключові підприємства напрацьовують рішення для відновлення ланцюгів постачання товарів.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков під час засідання Комітету Європарламенту з питань транспорту та туризму (TRAN).

«Велику увагу приділяємо збільшенню транспортного потенціалу залізничного сполучення. Для збалансування довоєнних обсягів експорту нами уже заплановано в найближчий рік створити додаткові залізничні термінали на стиках із Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією», - сказав Кубраков.

Очікуємо, що в співпраці з європейськими партнерами збільшимо перевезення вантажів залізницею хоча би на 50% від довоєнного рівня.

За його словами, в співпраці з європейськими партнерами Україна зможе збільшити перевезення вантажів залізницею мінімум на 50% від довоєнного рівня.

«Це особливо важливо, враховуючи залежність світових ринків від українського агроекспорту», - зазначив очільник Мінінфраструктури.

Наразі основний обсяг експорту продукції з високою доданою вартістю відбувається через автомобільні пункти пропуску. Багато країн-партнерів вже впровадили бездозвільний проїзд автомобільним транспортом. Цю ініціативу вже підтримало 12 країн ЄС та скасували двосторонні та транзитні дозволи для українських перевізників, зазначив Олександр Кубраков.

Він також поінформував європейських колег, що в умовах блокади морських портів в Чорному та Азовському морях Україна створила Дунайський морський кластер, який включає порти, розташовані в Дунайському регіоні.

«Однак його потужності не можуть компенсувати заблоковані Чорноморські порти, тому ми звертаємося за підтримкою до наших колег», - підкреслив міністр інфраструктури України.

Також «Судово-юридична газета» писала, що спрощено ввезення харчових продуктів, кормів і живих тварин на митну територію України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки