На Дніпропетровщині планували серію вибухів: затримано брата екснардепа

17:35, 19 мая 2022
Затримано «брата колишнього народного депутата, засудженого за держзраду».
На Дніпропетровщині планували серію вибухів: затримано брата екснардепа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом організації вчинення замаху на здійснення диверсії в умовах воєнного стану та незаконного зберігання вогнепальної зброї та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу.

Як повідомляє Офіс Генпрокурора, за даними слідства, «брат колишнього народного депутата, засудженого за держзраду, мав подвійне громадянство та підтримував постійний зв’язок з представниками держави-агресора».

«З метою дестабілізації ситуації у регіоні та сприяння РФ у підриві обороноздатності України, підозрюваний планував здійснити серію вибухів на об’єктах транспортної та критичної інфраструктури Дніпропетровщини», - розповіли у прокуратурі.

Зазначається, що під час обшуків у спеціально обладнаному схроні виявлено зброю та боєприпаси, вибухові речовини, банківські картки та паспорт громадянина РФ, також вилучено картографічні матеріали і креслення щодо низки об’єктів транспортної та критичної інфраструктури.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КК України. Наразі вирішується питання щодо обрання зазначеній особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писала «Судово-юридична газета», СБУ затримала диверсантів, агентів РФ і колаборанта, що допомагав викрадати українських патріотів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді