Російський військовослужбовець жив вдома у місцевого жителя в Шестакове

23:15, 23 мая 2022
Місцевого мешканця та російського військовослужбовця затримано.
Російський військовослужбовець жив вдома у місцевого жителя в Шестакове
Скріншот
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Російський військовослужбовець укривався вдома у місцевого жителя в Шестакове. Про це розповідає начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Затриманий військовий стверджує, що він народився у місті Кривий Ріг, де й зараз проживають його родичі. Згодом переїхав у Крим, який був анексований. Став громадянином РФ, у армії служив наводчиком танку.

«Коли вони колонною з 5 танків заїхали на територію України, цей молодий чоловік вирішив не брати участь у "військовій операції", втік з танку і укрився у місцевого жителя в селищі Шестаково. За його словами, планував після війни поїхати до своєї сім’ї в Україні.

Місцевий мешканець, за його ствердженням, просто допоміг цьому хлопцю. Він покривав його в себе дома більше місяця, вдаючи його за сина», - розповідає Болвінов.

Обох чоловіків затримано.

«Чому він одразу після деокупації не видав його, які ще дії вчиняв місцевий мешканець надаючи допомогу державі-агресору РФ - буде з’ясовано в ході слідства за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору)», - зазначає начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Також «Судово-юридична газета» писала, що СБУ затримала диверсантів, агентів РФ і колаборанта, що допомагав викрадати українських патріотів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді