Співпраця з окупантами – депутату Херсонської облради повідомлено про підозру

10:31, 26 мая 2022
За даними слідства, підозрюваний «погодився на співпрацю з представниками держави-агресора».
Співпраця з окупантами – депутату Херсонської облради повідомлено про підозру
Джерело фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівником Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності депутату Херсонської обласної ради (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це розповіли у Генпрокуратурі.

За даними слідства, підозрюваний після вторгнення збройних сил РФ на територію України «погодився на співпрацю з представниками держави-агресора».

«Депутат виступив з ініціативою початку митного оформлення товарів на Херсонській митниці, а також надав згоду на зайняття посади голови так званої "Херсонської митниці" при окупаційній владі РФ.

Він звернувся до працівників Херсонської митниці Держмитслужби України, які перебували на території м. Херсон та Херсонської області, з пропозицією продовжити роботу під його керівництвом», - зазначили у прокуратурі.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за матеріалами Головного управління протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБУ.

Також «Судово-юридична газета» писала, що на Донеччині заступниця виправної колонії агітувала підлеглих зрадити Україну.

Раніше ми писали, що ДБР повідомило про підозру у державній зраді головам двох районних судів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді