Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті 31 травня

17:31, 31 мая 2022
Під час засідання уряд прийняв низку рішень.
Кабмін провів засідання: які рішення були прийняті 31 травня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 31 травня, Кабінет Міністрів України провів чергове засідання, на якому розглянули низку питань. Про це написав представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

—  Виділено Київській міській державній адміністрації (Військовій адміністрації Києва) з резервного фонду державного бюджету 200 000 тис.грн. для відновлення пошкоджених в умовах воєнного стану об’єктів інфраструктури столиці незалежно від форми власності.

— Схвалено проект Закону «Про внесення змін до розділу VІ «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України щодо посилення гнучкості місцевих бюджетів та підвищення оперативності прийняття рішень». Проектом пропонується скасувати на період дії воєнного стану обмеження здійснення видатків за рахунок вільного залишку бюджетних коштів або перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету, визначені частиною другою статті 85 Бюджетного кодексу. Також передбачається надання права місцевим державним, військовим, військово-цивільним адміністраціям, виконавчим комітетам сільських, селищних та міських рад передавати кошти із спеціального фонду місцевого бюджету (крім власних надходжень бюджетних установ та міжбюджетних трансфертів) до загального фонду місцевого бюджету на підставі відповідного рішення.

— Спрощено (шляхом цифровізації) процес подання документів громадянами, які виявили бажання взяти дитину на виховання в сімʼю. Зокрема, передбачено можливість отримання первинної консультації щодо усиновлення дитини в онлайн-режимі з використанням електронних засобів комунікації або за допомогою телефонного зв’язку; подання відповідної заяви через Єдиний державний вебпортал електронних послуг тощо. Також удосконалено механізм проходження громадянами, які бажають взяти у свою сім’ю дитину, курсу підготовки з питань виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

—  Передбачено, що конкурсний відбір керівників, голів виконавчих органів та членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану не проводиться. Призначення на посаду  керівників, голів виконавчих органів та членів наглядових рад суб’єктів господарювання, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави і вартість активів яких перевищує 200 млн. гривень, та особливо важливих для економіки підприємств  здійснюється суб’єктом управління після погодження кандидатур відповідних осіб КМУ без проведення конкурсного відбору на строк, який не перевищує строку дії воєнного стану та трьох місяців після його припинення або скасування.

—  Виділено з метою запобігання негативним явищам на ринку судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та ринку перевезень залізничним транспортом Міністерству інфраструктури 250 млн грн. з резервного фонду державного бюджету для відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок збройної агресії РФ проти України та воєнних дій на території України.

— Схвалено проект Додаткової угоди № 2 між Урядом України та Європейською Комісією, що діє від імені Європейського Союзу, до Угоди про фінансування «U-LЕАD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку — друга фаза» (ЕNI/2019/041-703)». Додаткова угода створить правові підстави для подовження до липня 2024 року періоду укладання та виконання контрактів у рамках основної Угоди із залученням фінансових внесків Королівства Данії за 2020-2022 роки на загальну суму 3 606 553 євро. Допомога буде спрямована на підтримку громад та внутрішньо переміщених осіб, які постраждали у зв’язку з військовою агресією РФ.

— Схвалено проект Угоди про фінансування заходу «Програма ЄС з підтримки України в надзвичайній ситуації». Укладання Угоди надасть можливість для отримання фінансової, технічної  та іншої допомоги ЄС у розмірі 330 млн. євро для підтримки населення, яке постраждало від  військового нападу РФ, та зміцнення стійкості України.

— Визначено державне підприємство «Український національний центр розбудови миру» таким, що виконує функції Національного інформаційного бюро відповідно до Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 р.

 

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабінет міністрів схвалив постанову, згідно до якої  вартість машини не може бути меншою за митну вартість.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва