Створили дорожню карту індивідуальних санкцій щодо РФ, документ

13:29, 6 июня 2022
Група Макфола-Єрмака вважає ключовими санкційними механізмами — заморожування активів, заборона на в’їзд до країн санкційної коаліції, припинення повноважень у західних компаніях.
Створили дорожню карту індивідуальних санкцій щодо РФ, документ
Джерело фото: nikvesti.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак поінформував, що 6 червня Міжнародна робоча група Макфола-Єрмака з питань санкцій щодо РФ представила наш черговий документ - Дорожню карту індивідуальних санкцій. Про це він написав на своєму Телеграм-каналі.

 «— Головне завдання - посилення тиску на керівні еліти режиму, що сприятиме припиненню війни росії проти України. Група пропонує накласти санкції на тих осіб, щодо яких це можна зробити найшвидше та найефективніше

— Група Макфола-Єрмак передбачає можливість обирати категорії осіб, персональні санкції демократичного світу проти яких стануть найболючішими.

— Серед цих категорій - олігархи, найвищі урядовці, ключовий менеджмент компаній, включно з іноземцями, російські пропагандисти, керівництво політичних партій, члени сімей та довірені особи всіх цих людей.

— Кількість потенційних кандидатів на потрапляння під санкції становить не менше 12 тис. фізичних і 3 тис. юридичних осіб. Негайний пріоритет надається 100 найбагатшим людям із російського списку Forbes.

— На думку групи Макфола-Єрмака, особливу увагу слід приділити тим олігархам, які наразі змогли уникнути санкцій у більшості або в усіх юрисдикціях.

— Серед них: Володимир Потанін, власник «Норильського нікелю» та інших великих активів, Андрій Бокарьов, співвласник «Трансмашхолдингу» та інших великих активів, Іскандер Махмудов, який є співвласником компаній «Трансойл», «Трансмашхолдинг» тощо.

— Група Макфола-Єрмака вважає ключовими санкційними механізмами- заморожування активів, заборона на в’їзд до країн санкційної коаліції, припинення повноважень у західних компаніях.

— Ми вважаємо важливим залучення максимальної кількості країн до санкційної коаліції: якщо особа потрапила під санкції в одній юрисдикції, це має відбутися і в усіх інших юрисдикціях. Важливою є роль українського уряду в ухваленні будь-яких рішень щодо запровадження обмежень.

Будь-які спроби найвищих державних службовців, керівників корпорацій та членів правління, пропагандистів і членів політичних партій передати майно членам своїх сімей чи довіреним особам необхідно ретельно відстежувати та припиняти, а будь-яка допомога в передачі чи отриманні таких активів має бути підставою для накладення санкцій.

Її, як і попередні напрацювання групи Макфола-Єрмака (План дій щодо посилення санкцій та Дорожню карту енергетичних санкцій) ми передали всім ключовим особам, які впливають на ухвалення відповідних рішень.

Санкційний тиск на рф має посилюватися», — написав він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України