Уряд провів засідання: які рішення прийняли 7 червня

18:23, 7 июня 2022
Під час засідання Кабмін прийняв низку рішень.
Уряд провів засідання: які рішення прийняли 7 червня
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

 У вівторок, 7 червня, Кабінет Міністрів України провів чергове засідання, на якому розглянули низку питань. Про це написав представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук на своєму Телеграм-каналі.

—  Схвалено проект Закону «Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів отриманих внаслідок війни». Законопроектом пропонується створити нормативні умови для законного обмеженого обігу канабісу, смоли канабісу, екстрактів і настойок канабісу, а також тетрагідроканабінолу для їх використання в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Передбачено встановлення вимог та визначення особливостей контрольованого обігу сортів рослин роду коноплі у визначених сферах діяльності відповідно до норм міжнародного права.

—  Утворено Штаб з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 років під час воєнного стану. Затверджено Положення про Штаб з визначенням його повноважень.

—  Передбачено, що Міністерство молоді та спорту за погодженням із Національним банком має забезпечити відкриття поточного рахунка для надходження коштів у національній та іноземній валюті від фізичних та юридичних осіб, резидентів і нерезидентів як благодійна пожертва, гуманітарна допомога, гранти та дарунки, які будуть використовуватися для задоволення потреб фізичної культури і спорту. Затверджено Порядок використання коштів з зазначеного рахунку.

—  Перенесено строк приведення суб’єктами господарювання, які отримали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики до 19.02.2022, своєї діяльності у відповідність із змінами до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, затвердженими Постановою КМУ від 16.02.2022 р. № 126, на строк не пізніше ніж до 31.12.2022.

—  Затверджено збалансований та бездефіцитний бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2022 рік. Передбачено, що доходи Фонду у 2022 році становитимуть 19 333,5 млн гривень, із них страхові внески - 17 347,1 млн гривень, а видатки - 19 333,5 млн гривень.

—  Викладено, у зв’язку з визначенням ДП державним спеціалізованим підприємством, якому передаються у господарське відання примусово вилучені об’єкти права власності РФ та її резидентів, Статут державного підприємства «Національний фонд інвестицій України» у новій редакції.

—  Виділено 41 259,9 тис. гривень у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству освіти і науки на 2022 рік у загальному фонді державного бюджету, для забезпечення видання підручників для осіб з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в закладах загальної середньої освіти, та фінансового забезпечення модернізації програмного забезпечення Єдиної державної електронної бази з питань освіти для успішного проведення вступної кампанії.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України підтримав законопроєкт, що регулюватиме обіг рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України