Не пройшов медогляд: у Держпраці пояснили, чи можна допустити до роботи працівника

18:24, 15 июня 2022
Роботодавець зобов'язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього і періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року
Не пройшов медогляд: у Держпраці пояснили, чи можна допустити до роботи працівника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Управління Держпраці у Хмельницькій області пояснило, чи можна допустити до роботи працівника, що не пройшов медогляд. Відповідь на це питання з’явилось у пресслужбі відомства.

«Ні. Роботодавець зобов'язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, щорічного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року. (ст. 17 ЗУ «Про охорону праці»).

Управління Держпраці продовжує визначати категорії працівників, що підлягають медичним оглядам, узгоджувати Списки працівників та Заключні акти за результатами медичних оглядів», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали про компенсацію роботодавцю за працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва