В Україні вдалося попередити терористичний акт проти керівництва держави, – Єнін

21:53, 15 июня 2022
Понад 800 осіб, які підозрюються в диверсійно-розвідувальній діяльності, затримані й передані за підслідністю органам СБУ.
В Україні вдалося попередити терористичний акт проти керівництва держави, – Єнін
Джерело фото: МЗС України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Про результати контрдиверсійної діяльності поліції, а також про внесок у неї українців перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін розповів у середу, 15 червня, у прямому етері всеукраїнського телемарафону. Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України

Органи Нацполіції з перших днів повномасштабної військової агресії включилися в боротьбу з диверсантами, корегувальниками вогню.

«Було створено понад 123 контрдиверсійні групи, до роботи залучено щонайменше 1,5 тисячі осіб. І результат не забарився: понад 800 осіб, які підозрюються в диверсійно-розвідувальній діяльності, затримані й передані за підслідністю органам СБУ», – повідомив Євгеній Єнін.

«Хочу наголосити, що нам активно допомагає населення. І багато в чому завдяки інформації, яку отримуємо від наших оперативних джерел, нам вдалося навіть попередити терористичний акт проти керівництва нашої держави. Я впевнений, що після перемоги можна буде розказати про це значно більше», - зазначив перший заступник глави МВС.

У виявленні диверсантів, за словами Євгенія Єніна, одним з дієвих інструментів є служба поліцейських на блокпостах з використанням штучного інтелекту. Зокрема, у поліцейській базі даних, яка містить інформацію про близько 2 млн потенційно підозрілих осіб, які обіймали певні посади в парамілітарних підрозділах у невизнаних ЛДНР, співпрацювали з колаборантами з 2014 року, дотичні до різних кримінальних епізодів: контрабанда, маніпуляція зі зброєю, вибуховими речовинами тощо.

За допомогою планшетів з відповідним програмним забезпеченням поліцейські впродовж кількох хвилин можуть перевірити підозрілу особу в усіх базах даних.

Єнін також закликав українців і надалі інформувати поліцію про підозрілих осіб, не втрачати пильності навіть у населених пунктах, далеких від бойових дій, та обов’язково приділяти увагу безпеці дітей.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області