Незаконне заволодіння коштами «Енергоатому»: у справі є нові подробиці

15:13, 17 июня 2022
Колегія суддів Вищого антикорсуду ухвалила виділити в окреме провадження матеріали об’єднаної справи про обвинувачення колишнього депутата та інших осіб, в тому числі чинних та колишніх посадових осіб ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК Енергоатом», у заволодінні коштами вказаних підприємств в особливо великих розмірах.
Незаконне заволодіння коштами «Енергоатому»: у справі є нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 червня 2022 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила виділити в окреме провадження матеріали об’єднаної справи про обвинувачення колишнього народного депутата та інших осіб, в тому числі чинних та колишніх посадових осіб ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК Енергоатом», у заволодінні коштами вказаних підприємств в особливо великих розмірах, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191 та ч. 3 ст. 209 КК України. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Виділення в окреме провадження матеріалів щодо двох пособників у заволодінні коштів держпідприємств сприятиме прискоренню подальшого розгляду вказаної справи.

Повний текст ухвали буде оголошено 20 червня 2022 року.

Нагадаємо, у 2019 році прокурорами САП за матеріалами досудового розслідування #НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення двох осіб у заволодінні коштами Державного підприємства «Національна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання від чеської компанії «SKODA JS» та при пов’язаному з ним укладенні та виконанні контракту і додатків до нього між «SKODA JS» і компанією «BRADCREST INVESTMENTS SA» на загальну суму 6 400 777,5 Євро.

Обвинувачені особи переховувались від органу досудового розслідування та були оголошені у розшук, але у подальшому затримані та доставлені в суд.

Вказаний злочин, згідно висунутого обвинувачення, було вчинено організованою групою осіб, серед яких колишній народний депутат України та чинних та колишніх посадових осіб ДП «СхідГЗК» та ДП «НАЕК Енергоатом».

Тривалий розгляд цього провадження пов'язаний із систематичними неявками обвинувачених та їхніх захисників у судові засідання.

Нет описания.

Нет описания.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси