Припинено дію всіх угод у галузі архівної справи з Республікою Білорусь

16:16, 22 июня 2022
Мін'юст: 8 червня 2022 року втратили чинність деякі міжнародні договори України міжвідомчого характеру.
Припинено дію всіх угод у галузі архівної справи з Республікою Білорусь
Джерело фото: history.rayon.in.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції повідомляє: «Враховуючи активне сприяння Республікою Білорусь широкомасштабному вторгненню Росії в Україну та у відповідності до політики просування подальшої міжнародної ізоляції Білорусі 8 червня 2022 року втратили чинність такі міжнародні договори України міжвідомчого характеру:

Угода про співробітництво між Головним архівним управлінням при Кабінеті Міністрів України і Головним архівним управлінням при Раді Міністрів Республіки Бєларусь, здійснена 22 квітня 1992 року;

Протокол про спільні проекти Державного комітету архівів України і Департаменту з архівів та діловодства Міністерства юстиції Республіки Білорусь, здійснений 18 вересня 2008 року.

Перспективи налагодження будь-якої двосторонньої співпраці з білоруською стороною у галузі архівної справи відсутні. Дія цих документів припинена відповідно до рішення, про яке 20 червня 2022 року Укрдержархів інформувало Міністерство закордонних справ України».

Зазначається, що за ініціативи Анатолія Хромова, очільника Укрдержархіву, на початку квітня 2022 року Державна архівна служба України ініціювала підготовку в установленому порядку денонсації міжнародних договорів міжвідомчого характеру, укладених з «бєлархівом».

«Державна архівна служба України звертається до іноземних партнерів підтримати ініціативу українських архівістів та розірвати двосторонні міжнародні міжвідомчі угоди з "бєлархівом" та архівними установами пособника держави-агресора», - йдеться у повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що архівні документи Верховної Ради відтепер доступні онлайн.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області