Архівні документи Верховної Ради відтепер доступні онлайн

16:18, 13 июня 2022
Це 206 620 сканкопій аркушів документів з 1015 справ за 1990–1996 роки.
Архівні документи Верховної Ради відтепер доступні онлайн
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За ініціативи голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова колектив Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України завершив роботи із завантаження до онлайн-ресурсу копії документів з фонду Верховної Ради України періоду утвердження української незалежності. Це 206 620 сканкопій аркушів документів з 1015 справ за 1990–1996 роки. Серед них закони, укази, постанови Верховної Ради України та їх проєкти, а також документи з підготовки та видання: протоколи та стенограми засідань. Роботи із публікування документів вищого законодавчого органу України будуть тривати і надалі. Про це повідомляє Міністерство юстиції.

Оцифрування документів забезпечено спільними зусиллями працівників ЦДАВО України та Державного центру збереження документів Національного архівного фонду України.

Зазначена подія приурочена ЦДАВО України до Міжнародного дня архівів.

Документи доступні за посиланням.

Довідково: Інформаційний ресурс створено за ініціативи та підтримки А. Хромова у рамках реалізації проєкту зі створення електронних ресурсів онлайн доступу до фондів державних архівів України на платформі ARCHIUM, який вперше було презентовано 30 червня 2020 року в ЦДАГО України. 11 травня 2022 року в Укрінформі відбулася презентація Міжархівного пошукового порталу, створеного на цій платформі, який дає можливість доступу через єдине вікно до цифрових ресурсів архівів в режимі 24/7. Робота в цьому напрямку продовжуватиметься, у перспективі до неї мають приєднатися всі державні архіви України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді