Сергій Шкарлет повідомив дату початку навчального року у школах

17:59, 22 июня 2022
Заклади фахової передвищої, вищої, профтехосвіти можуть починати освітній процес на початку або всередині серпня.
Сергій Шкарлет повідомив дату початку навчального року у школах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі інформаційного телемарафону розповів про нещодавні законодавчі зміни щодо початку нового навчального року та зняття певних обмежень.

За його словами, 1 вересня є особливою датою для освітян. Завжди у День знань всі діти йшли до школи, цьогоріч МОН також рекомендує розпочати новий навчальний рік у закладах загальної середньої освіти очно, але за умови безпекової ситуації. Заклади фахової передвищої, вищої, профтехосвіти можуть починати освітній процес на початку або всередині серпня.

«Вже декілька років поспіль деякі університети це впроваджують, а особливо там, де є практика, дуальна освіта, особливості щодо формування освітнього процесу», – зазначив Шкарлет.

Також Міністр прокоментував зміни в законодавстві про зняття обмеження щодо кількості дітей у класах.

«Зняття обмеження щодо кількості дітей у класах стосується лише навчання за дистанційною формою. Очної і вечірньої форми воно не стосується, адже є певні санітарні обмеження щодо кількості дітей в класах. Враховуючи кількість внутрішньо переміщених осіб та 649 тис. дітей, які перебувають поза межами території України, ми зняли обмеження щодо кількості учнів в одному класі тільки для дистанційної форми навчання», – розповів Шкарлет.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді