У Києві викрили зловмисника, який продавав неякісні бронежилети для ЗСУ

16:00, 25 июня 2022
Продаж військових товарів неналежної якості організував мешканець Києва.
У Києві викрили зловмисника, який продавав неякісні бронежилети для ЗСУ
Джерело фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Правоохоронні органи у ході багатоетапної операції викрили зловмисника, який організував збут недоброякісних бронежилетів, у тому числі представникам волонтерських організацій, що займаються допомогою ЗСУ (ч. 3 ст. 190 КК України). Об этом сообщает Київська міська прокуратура у Facebook.

«У межах досудового розслідування встановлено, що продаж військових товарів неналежної якості організував мешканець м. Києва, який залучив до протиправної схеми інших громадян України в якості пособників.

Зловмисники через соціальні мережі та месенджери рекламували продаж бронежилетів, що відносяться до 5 класу захисту та начебто містять бронепластини з високоякісної заводської сталі.

За кожен «бронежилет» ділки отримували від 10 000 до 16 000 тисяч гривень.

У дійсності елементи захисту були виготовлені кустарним способом з використанням низькоякісних металевих пластин, що не відповідають заявленим стандартам якості, прострілюються кулями та неефективні навіть від уламків.

За результатами багаторівневої спецоперації та безпосередньо у ході контролю за вчиненням злочину організатора схеми затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі особі повідомлено про підозру та обрано запобіжний заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою.

Тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, які до неї причетні.

Заходи із викриття правопорушення проводилися прокурорами спільно з співробітниками Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ та слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва