«Двійник» Кличка «поговорив» із мерами Берліна та Мадрида: що трапилось

21:30, 25 июня 2022
Кличко розповів, що «за допомогою технології DeepFake» з мерами «говорив зловмисник, видаючи себе за Кличка».
«Двійник» Кличка «поговорив» із мерами Берліна та Мадрида: що трапилось
Джерело фото: kyivcity.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мер Києва Віталій Кличко розповів про фальшиве спілкування від його імені з мерами кількох європейських столиць. Про це пише КМДА.

«Ворог не вгамовується і веде війну по всіх фронтах – зокрема, з дезінформації, з дискредитації українських політиків. Щоб розсварити з європейськими партнерами, щоб Україні не допомагали. Вчора нібито від мого імені мерам кількох європейських столиць з фальшивої поштової адреси розіслали запити на спілкування через ZOOM.

Оскільки наші друзі реагують оперативно і підтримують нас, мери Берліна та Мадрида погодилися на розмову. І за допомогою технології DeepFake з ними говорив зловмисник, видаючи себе за Кличка.

Переконаний, правоохоронці повинні розслідувати таку “діяльність”. Якщо треба – залучити іноземних фахівців.  До речі, гібридна війна, дезинформація з боку Росії – одна з тем панельної дискусії, в якій ми з братом маємо брати участь на саміті НАТО в Мадриді наступного тижня», – зазначив Віталій Кличко.

Також жертвою розмови з «фальшивим Кличком» став ще й мер Відня Міхаель Людвіг.

«Спершу Людвіг навіть не помітив підміни та навіть повністю провів розмову. Після цього австрійський мер написав у Twitter, що поговорив з Кличком та обговорив питання перебування українських біженців у місті», - пише «Громадське» з посиланням на австрійське видання Standard.

Зрештою 25 червня цей допис видалили.

Також ми розповідали, що Кличко зустрівся з Шольцем, відео.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва