За звільнення вимагають 50 тисяч гривень: в Енергодарі окупанти викрадають людей

21:30, 26 июня 2022
За словами міського голови, окупанти викрадають містян заради грошей.
За звільнення вимагають 50 тисяч гривень: в Енергодарі окупанти викрадають людей
Джерело фото: armyinform.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Енергодарі на Запоріжжі російські окупанти викрадають і катують сотні містян, а за їхнє звільнення вимагають 50 тисяч гривент. Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов.

«Бізнес на крові роблять рашисти в окупованому Енергодарі та найближчих селах району. Зараз в полоні перебувають сотні мешканців міста. З них значна частина - це кваліфіковані працівники Запорізької атомної електростанції. Людей катують струмом, б’ють, утримують в ув’язнені тижнями, а інколи навіть місяцями. Вимагають зізнаватися у «протиправній діяльності», зокрема участі в самообороні міста, прихованні зброї, називати прізвища інших своїх «спільників», - зауважив він.

За словами мера, насправді росіянам байдуже на позицію, місце роботи полонених, те, чи брали вони участь у самообороні Енергодара. Він зазначив, що окупанти шукають привід, щоб узяти в полон людину, і тоді вийти на волю без фізичної або матеріальної шкоди вдається рідко. Також зараз стали викрадати не тільки чоловіків, але й жінок. Окрім узяття в полон із політичних причин, росіяни викрадають містян заради грошей.

«Стандартна такса орків по району за звільнення ув’язненої під будь-яким приводом людини - 50 тис. грн. Ці гроші вимагають сплатити самим полоненим або іх родичам. За останні два тижні ситуація в окупованому Енергодарі тільки загострилася. Щоденно ми отримуюємо два-три повідомлення про нові випадки викрадення людей. "Русскій мир" зовсім не відповідає тій картинці, яку малюють окупанти на своїх телевізійних та телеграм- каналах. Вони принесли в місто енергетиків тільки катування і суцільний терор», - наголосив Дмитро Орлов.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва